Ørbæk – Christmas Ale

Ørbæk - Christmas Ale
Bryggeri: Ørbæk Bryggeri4,9
Genre: Spice/Herb/Vegetable

Udseende: Der er umiddelbart tale om en øl med et ufiltreret udseendet, som er mørkgylden i sin fremtoning. Skummet er brusende, fint og vedholdende i længden.

Duft: Duftindtrykket er meget juleagtigt, da der kan nævnes aromaer med noter af ingefær, kardemomme og humle.

Smag: Christmas Ale holder hvad den lover i forhold til smag, og særligt chilien er kraftig og stærk. Eftersmagen er så domineret af chilien, at det brænder hele vejen ned igennem halsen, hvilket ikke er en rar fornemmelse, da den ikke virker afbalanceret og fortrænger de andre smagsaromaer. Dog er julearomaerne af kardemomme og ingefær yderst afbalanceret og velsmagende.

Vores mening: Det er en speciel kombination med kardemomme og chili, og øllen passer passer derfor ikke ind som en traditionel juleøl. Men hvis man elsker chili, vil man nyde hver en tår af denne øl, da eftersmagen som sagt er yderst brændende. Til gengæld kan man sige, at den giver varmen på en kold vinterdag.

Måske ikke en øl for det almene øl publikum, da Øl-klubben er meget splittet.

Alkohol:8.5%
Cl:50
Set til:29,95 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708636500479
Vurderet:18/12-13
Producentens egen beskrivelse:

Brygget med kardemomme og chili som giver denne øl sin helt egen unikke smagssammensætning, som får nisserne til at trutte i hornet og spille på strengene.

 

Bliv den første til at kommentere