Ørbæk – Jingle Bells

Ørbæk - Jingle Bells
Bryggeri: Ørbæk Bryggeri3,1
Genre: 
Belgian Ale

Udseende: Denne belgisk-inspirerede juleøl har umiddelbart et ufiltreret udseende og en flot rødbrun farve. Derudover har brygget en fin beigefarvet skumkrone, der faktisk er yderst vedvarende i længden.

Duft: Øllen har en stærk maltsødme som man tydeligt kan fornemme i duften. Desuden fornemmes også en lidt krydret duft, som er svær at definere præcis. Selve duftindtrykket er virker derfor velafbalanceret, da man både fornemmer en sødme og en krydret duft.

Smag: Maltsødme træder igen kraftig frem i smagen, og derudover fornemmes de krydret varianter også, som det jo også er klassisk for genren juleøl. Derudover er der en fin balance mellem sødmen og bitterheden, idet humlen er også at fornemme – men igen velbalanceret i forhold til øllen. I øllens sødme kan man smage lidt karamel samt noter af nødder.

Vores mening: Ørbæk Jingle Bells er efter vores mening en fin øl, der sagtens ville kunne gå til julebordet. Dog bliver øllen lidt ensartet, hvor smagsoplevelsen ikke har mange stadier at byde på. Derfor ville den alene som en juleøl ikke stå så stærkt. Vi mangler mere dybde i øllen, der ville kunne være med til at kunne bidrage mere til smagsoplevelsen.

Alkohol:7%
Cl:75
Set til:19,95 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708636390131
Vurderet:19/11-14
Producentens egen beskrivelse:

Brygget med forbillede i gamle traditioner som er kendetegnende for de Franske og Belgiske juleøl. Til brygning af denne fyldige juleøl, er udvalgt forskellige malttyper og 5 forskellige krydderier.

 

Bliv den første til at kommentere