Ørbæk – Julebryg

Ørbæk - Julebryg
Bryggeri: Ørbæk Bryggeri 3,8
Genre: 
Belgisk Ale

Udseende: Ufiltreret gyldenbrun øl. Hurtig aftagende skumkrone.

Duft: Øllen har en nogle sødelige dufte, hvor man blandt andet kan fornemme kanel. Herudover kan de mørke malte også fornemmes i duften.

Smag: Førstehåndsindtrykket er at det ikke er en stærk juleøl, men med det sagt kommer kanel, appelsin og noter af kamel frem i smagen, der gør at øllen har lidt jul over sig. Dog er smagen af disse aromaer ikke fremtrædende nok, der gør øllen lidt tynd. Øllen afslutter med en fin velbalanceret bitterhed.

Vores mening: En okay juleøl fra Ørbæk bryggeri, dog slår den ikke igennem, da smagsaromaerne ikke træder kraftigt nok frem i øllen. Vi savner noget mere kraft i smagen. Når det så er sagt, bliver vi stadig mindet om,at det snart er jul, og derfor gør det til en okay juleøl, set med vores øjne.

Alkohol:6%
Cl:75
Set til:25 Kr
Land:Danmark
Vurderet:29/10-14
Producentens egen beskrivelse:

Julebryg fra Kongens Fadebur er udviklet i samarbejdet mellem Ørbæk Bryggeri og Østfyns Museer/Nyborg Slot.
Foreløbigt er det blevet til fem øl: Kors Øøll, Nyborg Kongebryg, Nyborg Julebryg, Ørbæk Julebryg og Påskebryg fra Kongens Fadebur.

 

1 Kommentar På "Ørbæk – Julebryg"


Gæst
Daniel Renard
03/11/2019

Jeg har prøvet og smagt, så at sige, “Jule Øl” nogle år i træk, nu.
ALLE har forskellige smag for øl, så jeg ved, at jeg personligt, ikke kan sige hvad alle- og andre bør drikke, men! Jeg har prøvet diverse øl, over de seneste år, derved, gevaltgigt undredt mig over: “Hvad gør en Juleøl, “Jul”.
Personligt, fik jeg svaret da jeg prøvede Ørbæks “Julebryg”:

Den er Risengrød med kanel, sukker og smørklat.
Den er klementin med nelliker i vindueskarmen.
Den er gløgg, serveret med æbleskiver.
Den er and og flæskesteg, med brune kartofler og sovs.
OSV… osv..!
Alle dets integrerede smage, ulmer af “JUL” og jeg har personligt gjort den til min “MUST-HAVE” til Juleaftens bord. Så Jeg køber den, så snart den kommer på markedet (Slutning af Oktober/Begyndelsen af November), stiller den pænt på en hylle, så jeg er sikker på af have den til Jul!
Den er min absolut favorit, blandt ALLE øl, derved ser jeg frem til den – hvert – eneste – år!
GODT KLARET, Ørbæk!