Ørbæk – Kongebryg

Ørbæk - Kongebryg
Bryggeri: Ørbæk Bryggeri4
Genre: Traditional Ale

Udseende: Denne øl har et forholdsvis lyst skær over sig. Den er også filtreret og næsten uden skumkrone, hvilket gør at udseendet er en smule pilsner-agtigt.

Duft: Brygget har en sød duft, hvor der kan nævnes noter af nødder, honning, karamel og citrus. De tre første er karakteristiske for en ale, hvorimod duften af citrus er lidt atypisk. Det skyldes dog højst sandsynligt humlen, som giver øllen en lettere frisk duft.

Smag: Den har en tydelig humlet smag og har derudover trækkene fra en classic – dog med en tungere smag, hvilket skyldes humlen. Ellers indeholder smagen ikke yderligere spændende smagsindtryk og der er ikke noget specielt over denne øl.

Vores mening: I vores øjne minder denne øl om en pilsner/lager/classic, men den har alligevel noget ekstra, så den skiller sig ud fra en normal øl. Den har en god smag, som man kender det fra en classic. Den giver en god varme, men indeholder ikke noget specielt og fremstår mest af alt meget humlet.

Alkohol:6%
Cl:75
Set til:33 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708636219142
Vurderet:01/10-13
Producentens egen beskrivelse:

Sammen med Ørbæk bryggeri har vi skabt en øl, der rummer historien om kongemagtens Østfyn centeret omkring Nyborg slot og by Danmarks riges hjerte. Der er tale om et rigtigt kongebryg, som tager udgangspunkt i den gode humle tilsat et strejf af citron – en frugt der i middelalderen var så eksklusiv, at kun konger og fyrster havde råd til at købe

 

Bliv den første til at kommentere