Ørbæk – Kongens Fadebur Påskebryg

Ørbæk - Kongens Fadebur Påskebryg
Bryggeri: Ørbæk Bryggeri7
Genre: Belgian Ale

Udseende: Dette påskebryg fra Ørbæk Bryggeri er en mørk ale, som har en flot rødgylden farve, som skinner flot i lysets skær. Desuden har øllen en markant beigefarvet skumkrone, som er forholdsvis vedvarende efter ophældning.

Duft: Når man første gang dufter til øllen, er der en tydelig duft af brændt malt, som komplementeres af et krydderi af mørke modne bær. Her tænker vi umiddelbart blåbær, men andre mørke bær/frugter kan også være i spil.

Smag: I smagen er der masser af malt i form af kandis, lakridskaramel og ristede nødder. Den er sød, men sødmen er i fin balance uden at blive kvalm. Humlingen er aromatisk krydret og ret nedtonet, mens de brændte toner, der tenderer til lakrids og røgsmag, understøtter humlebitterheden på en fin måde.

Vores mening: Bedømt på typen som helhed også når man tager de mange tyske øl, vi har smagt i typen, så bliver det til et 7-tal på karakterskalaen. Vi vil ikke gå højere op, fordi vi synes de brændte toner i længden bliver lidt for påtrængende, ligesom nuancerne er en anelse sammenmudrede. Men der er masser af bockfylde og varmende procenter og det er alt i alt en rigtig god dansk ale og bestemt i topklasse ift. Ørbæks øvrige repertoire.

Alkohol:7%
Cl:75
Set til:40 Kr
Land:Danmark
Vurderet:13/03-14
Producentens egen beskrivelse:

Så har det første produkt fra Kongens Fadebur ramt hylderne i de danske supermarkeder. Påskebryg fra Kongens Fadebur er den seneste øl i rækken, som er blevet udviklet i samarbejdet mellem Ørbæk Bryggeri og Østfyns Museer/Nyborg Slot. Foreløbigt er det blevet til fem øl: Kors øøll, Nyborg Kongebryg, Nyborg Julebryg, Ørbæk Julebryg og senest Påskebryg fra Kongens Fadebur.

 

Bliv den første til at kommentere