Greene King – Old Speckled Hen

St. Bernardus Tripel
Bryggeri: Greene King7,3
Genre: Premium Bitter/ESB

Udseende: Old Speckled Hen fra bryggeriet Greene King er en øl med en ravgylden farve, står smukt i lysets skær. Derudover har brygget en tynd skumkrone der ligger i kanten af glasset, men som desværre er lidt for hurtigt aftagende.

Duft: Øllen har umiddelbart en meget speciel duft, som ikke ligner noget vi ellers har duftet før – et sødme og friskhed samt noget som er en smule udefinerbart. Derudover har øllen en meget frugtagtig duft og en kraftig maltet undertone.

Smag: Øllen har fra allerførste tår en vidunderlig sødme, som giver en behagelig fornemmelse i munden, hvilket skyldes noter af maltsukker og karamel. Sødmen komplementeres af en dejlig varm smag og en stor fylde. For at øllen ikke bliver for sød er der en tilpas bitterhed i eftersmagen, som giver en balanceret sødme og helhedsindtryk.

Vores mening: Denne “Gamle Plettede Høne” er en frugtig ale, som har mange dejlige smagsindtryk med noter af karamel, efterfulgt af en humlet og en tør og bitter eftersmag. Øllen har et velafbalanceret helhedsindtryk og er alt i alt en dejlig simpel ale, der smager nydeligt og nemt kan nydes til god mad eller på en varm sommeraften. 

Alkohol:5.2%
Cl:35
Set til:17,95 Kr
Land:England
Vurderet:25/10-12
Producentens egen beskrivelse:

Oprindeligt brygget hos Morlane Brewery, i 1979. Den blev lavet fordi MG – fabrikken fyldte 50 år, og deraf navnet. Øllet er brygget på Pale – malt, Crystal – malt og sukker, og med to humletyper: Challenger og Goldings, og dermed typisk engelsk.

 

Bliv den første til at kommentere