Pladderballe – Brodtgaard Basement Reserve

Pladderballe - Brodtgaard
Bryggeri: Svaneke Bryghus6,9
Genre: India Pale Ale

Udseende: Denne øl har et kridhvidt og holdbart skum, oven på et nydeligt mørkt gyldent tåget bryg, som tilsammen giver øllen et nydeligt udseende.

Duft: Duften er typisk IPA-agtig, kraftigt sød med toner af søde æbler, hyldeblomst og blommer. Endvidere er der spor af syrlighed, og humle, som giver duften en friskhed og gør duften meget indbydende.

Smag: Øllen har en god bittersød smag, som man kender det fra en IPA. Det er dog en hård smag, der tæsker løs på smagsløgene med humle uden omsvøb og som er tilsat appelsinnoter. Det er på dette tidspunkt rigtig godt, og det hele munder ud i en tør, kraftig humlebitterhed, der giver baghjul til prominente topkvalitetspilsnere som Urquell og Boston Lager.

Vores mening: Brodtgaard Basement Reserve er en frisk IPA som med gavmild hånd er blevet tilsat såvel bitter- som aromahumle. Selvom den på sigt bliver kedelig rokker det ikke på den rigtig gode indledning, som gør, at det er en øl som kan anbefales.

køb her

Alkohol:6%
Cl:50
Set til:21 Kr
Land:Danmark
Vurderet:23/04-13
Producentens egen beskrivelse:

Pladderballe bryghus (aka. Slotsbryggeriet Føniks). Indbyggerne i Pladderballe har altid været store elskere af godt øl. Glæden var derfor til at få øje på, da Svaneke Bryghus valgte at åbne et filialbryggeri i byen. Pladderballe Bryghus repræsenterer øl af højt kvalitet. Produkterne er navngivne efter byens grundlæggere: MONRAD OG RISLUND. Øllen er tørhumlet, for at få smagen af den grønne og friske humleplante. En øl for humleelskere. Øllet er upasteuriseret, så der kan forekomme et ganske let svæv som følge af bundfældning på flasken
Citat: "Det er åndssvagt at dø af druk. Så kan man jo ikke få sig en bajer mere."

 

Bliv den første til at kommentere