Pladderballe – Kalapøjser

Pladderballe - Kalapøjser
Bryggeri: Svaneke Bryghus7,5
Genre: Brown Ale

Udseende: Denne øl fra Pladderballe med det spøjse navn Kalapøjser er en flot brun øl, som kombineres med fint hvidt skum på toppen, som til en vis grad er vedvarende.

Duft: En udsøgt duft af frugt springer i næsen og giver appetit på at smage på varerne. Udover frugten kan man fornemme noter af karamel og malt, som også er kendetegnende for genren.

Smag: Smagen er som forventet tung og fyldig af mørk karamel, lidt figen/rosin og masser af let brændt malt. Øllen er dermed fuld af spændende smagsindtryk som blander sig i munden og giver et flot smagsmæssigt udtryk. Desuden er der kaffenoter i finish’en, som kombineres med en let bitterhed i eftersmagen.

Vores mening: Smagen er en brown ale værdig – en dejlig maltet smag, uden at være sød. Brygget har en fin fylde og en let udefinerbar aroma. Finish’en er maltet og ganske let humlet, hvilket gør det til en Brown Ale der holder hele vejen. Måske ikke verdens bedste men bestemt heller ikke den ringeste!

køb her

Alkohol:5.2%
Cl:50
Set til:21 Kr
Land:Danmark
Vurderet:01/05-13
Producentens egen beskrivelse:

Pladderballe bryghus (aka. Slotsbryggeriet Føniks). Indbyggerne i Pladderballe har altid været store elskere af godt øl. Glæden var derfor til at få øje på, da Svaneke Bryghus valgte at åbne et filialbryggeri i byen. Pladderballe Bryghus repræsenterer øl af højt kvalitet. Produkterne er navngivne efter byens grundlæggere: MONRAD OG RISLUND. Kalapøjser fra Pladderballe Bryghus, er en traditionel Brown ale.. Det er en sødmefuld øltype med store mængder af karamel-malt. Humlebitterheden er moderat. Kalapøjser nydes erfaringsmæssigt i lige stort omfang af mænd og damer. Øllet er upasteuriseret, så der kan forekomme et ganske let svæv som følge af bundfældning på flasken.

 

Bliv den første til at kommentere