Raasted – Christmas Ale

Raasted - Christmas Ale
3,3Bryggeri: Randers Bryghus
Genre: 
Belgisk Ale

Udseende: Øllen er ufiltreret. Den har en mørkebrun aura. Derudover har den en hvid skumkrone der er hurtig aftagende, men det der bliver tilbage hænger godt i.

Duft: Duften er frisk og krydret, med et hint af humle.

Smag: Førstehåndsindtrykket er frisk og krydret. Desuden starter øllen ud med en sød smag i forhold muscovadosukker. Dernæst fornemmes en sød bitterhed af frugter såsom kirsebær. Eftersmagen hænger Godt i med en sød bitterhed. Selve sødmen og bitterheden er vel afstemt.

Vores mening:  En udmærket øl, men vi savner at den krydrede del af smagen kunne være mere traditionel jul. Dog er den sure kirsebærs aroma med til og minde os om risalamande med kirsebærssovs. Dog kunne vi godt have brugt flere julekrydderier, såsom kardemomme, kanel osv. Da det nu er en jule ale.

Alkohol:6.5%
Cl:50
Set til:21,50 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5712034001339
Vurderet:03/12-14
Producentens egen beskrivelse:

Siden 2005 har Raasted bryghus brygget prisvindende kvalitetsøl. Egne opskrifter, gode råvare og en dedikation til det gode øl er fundamentet i bryghusets arbejde.

Denne gyldne ale er let krydret med koriander og lidt appelsinskal, så den dufter lidt af jul. Desuden har den fået de karakteristiske smagsnoter fra den anvendte belgiske gær og de udsøgte karamel malte. Det hele afrundes med en let bitterhed.

God jul og godt nytår!

 

Bliv den første til at kommentere