Raasted – Juleøl

Raasted - Juleøl
Bryggeri: Raasted Bryghus2
Genre: 
Amber Lager / Wien

Udseende: Kraftig beigefarvede skumkrone, okay vedvarende. Øllen er ufiltreret og har en mørkebrun aura hvor der ikke er meget lys der gennemtrænger den.

Duft: Man kan fornemme en mild tør bitterhed. Foruden kan man fornemme en sødme i duften i forhold til de ristede malte og lidt karamel.

Smag: For det første har øllen en stærkere karbonering, dog falder den forholdsvis hurtigt. Øllens aroma er sød med en god tør bitterhed i eftersmagen. Øllens sødme er til at fornemme i forhold til malten, men karamelsmagen er svær at identificere. Julen er ikke rigtig til at finde i denne øl, dog skal det siges at øllen får en okay smag i forhold til øllens styrke på kun 4,6 %.

Vores mening: Øllen har ikke meget at byde på i forhold til smagsaromaer. Julen er ikke rigtig til at sporer i øllen, dog klarer den sig godt nok i forhold til dens styrke. Maltsødme er til at kunne smage, og den afrundes med en fin bitterhed der er velbalanceret. Med det sagt ikke en øl over det udsædvanlige.

Alkohol:4.6%
Cl:50
Set til:21,50 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5712034001025
Vurderet:11/12-14
Producentens egen beskrivelse:

Siden 2005 har Raasted bryghus brygget prisvindende kvalitetsøl. Egne opskrifter, gode råvare og en dedikation til det gode øl er fundamentet i bryghusets arbejde.

Raasted juleøl er en mørk øl som passe godt til den mørke juletid. Øllen har en dejlig mørk rødbrun farve og et kraftigt skum. Duften er præget af sødme fra de mørke malte, og med noter af modne frugter og mørk karamel.

God jul og godt nytår!

 

Bliv den første til at kommentere