Samuel Adams – Boston Ale

Samuel - Boston Ale
Bryggeri: Boston Beer Company5
Genre: Amber Ale

Udseende: Der er tale om en meget mørk farvet øl, som nærmest er uigennemskinnelig. Desværre er overskudsgæren dog filtreret fra, hvilket er synd for en ale. Til gengæld er der kraftigt hvidt skum, der er nogenlunde holdbart i længden, hvilket er med til at give øllen sit flotte udseende.

Duft: Duften af denne amber ale er liflig, med frugtagtige aromaer, som rammer og behager næseborene. Bedømt ud fra duften forbereder smagsløgene sig på en sød ale, da duften har overtoner af blomster og friske frugter, som er med til at gøre øllen dejlig sød.

Smag: Hen over smagsløgene breder sig de forventede frugtagtige nuancer, der straks efter afløses af en kraftig, lettere brændt maltsmag. I finalen opstår en pikant triumf af den bitreste humle. Herefter aftager bitterheden, og efterlader munden tilbage med de søde toner – en blid, rund eftersmag, der ikke er kvalm – sådan som bitre ales til tider kan være.

Vores mening: Til trods for bitterheden er denne Boston Ale fra Boston Beer Company en dejlig frisk øl, som formår at slukke tørsten. Den vil stå fremragende til salatbord, lyst kød og lettere krydrede retter, på grund af dens sødme. Den fine balance mellem det bitre og det søde gør denne mørke ale til en udmærket sommer øl, som også let kan nydes på en varm sommeraften.

køb her

Alkohol:4.8%
Cl:35
Set til:14,95 kr.
Land:USA
EAN-nr:5707323563179
Vurderet:17/05-11
Producentens egen beskrivelse:

Denne klassiske amerikanske ale blev brygget første gang for at markere åbningen af Boston bryggeriet, for over 100 år siden. Denne ale er blødere en de fleste ales og rigere i smagen end de fleste lager øl. Den har en rund og robust smag.

 

Bliv den første til at kommentere