Skovlyst – Nældebryg Havre Stout

Skovlyst - Nældebryg
Bryggeri: Bryggeri Skovlyst4,5
Type: Sweet Stout

Udseende: Øllen har en sort, colafarve og er til at se igennem, selvom det er en stout. Derfor også en umiddelbart filteret øl, som har en hurtigt aftagende skumkrone, som efter kort tid ikke syner af noget.

Duft: Det karakteristiske for denne øl er dens dejlige duft af lakrids. Ellers har den en mild og krydret duft, hvilket gør at man får lyst til at smage på øllen.

Smag: De første umiddelbare smagsindtryk er en tydelig smag af lakrids. Herefter følges den op af en afrundet og fin bitterhed, samt den karakteristiske smag af ristede malt som er kendetegnende for stouts.

Vores mening: Det er en fin stout med nogle gode smagsindtryk. En middel øl inden for stouts. Dog er det en fin begynder stout, da den ikke er særlig tung, og har en god smag af lakrids. For andre som er bekendte med genren mangler den dog noget fylde og tyngde, da det jo er en stout. Den skiller sig lidt ud ved at have en ekstra tydelig smag af lakrids. “Hvis man ikke har lyst til at blive sparket i hovedet af en stout, er det en god øl”, dermed sagt, at den mangler den omtalte tyngde og fylde.

Alkohol:6.5%
Cl:50
Set til:26,50 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5704503000301
Vurderet:23/10-13
Producentens egen beskrivelse:

Mørk, fyldig og robust øl tilsat byg, hvede og rugmalt samt havre.
En friks og frugtagtig aroma, som står i fin kontrast til den markante lakridskarakter.
Tilsat skovens brændenælder for at give en blød og rund karakter.
Havrestout skiftede navn til Nældebryg i 2012. Det er stadig samme opskrift.

 

Bliv den første til at kommentere