Skovlyst – Tripel Blonde

Skovlyst - Tripel Blonde
Bryggeri: Bryggeri Skovlyst6
Type: Abbey Tripel

Udseende: Denne spændende belgiske ale har et ufiltreret udseende og en flot gylden ravfarve. En let hvid skumkrone fuldender udseendet, omend den dog er hurtigt aftagende.

Duft: Øllen er rent duftmæssigt én stor frugtbombe, med noter af alverdens frugter og bær. Derudover minder den også i duften om en weissbier, som normalt er kendetegnet ved noter af blandt andet banan. Desuden er den yderst frisk og blomstret i udtrykket.

Smag: Når øllen rammer tungen vælter det ind med smagsnuancer. Der er både nogle søde og syrlige noter appelsin og citrus, samt med et lille anstrøg af koriander, som krydrer øllen. Derudover har den en moderat humlet eftersmag, og som helhed er det en meget typerigtig tripel med stor fylde.

Vores mening: Mundfølelsen af denne Tripel Blonde er en smule klistersød og desværre uden meget modspil i den lette blomsteraromatiske humling. Her mangler en frisk karbonering, balance og finesse og der er således meget langt til de belgiske Tripel lækkerier. Det er dog en ren vinder for mange kvinder og kan også nemt drikkes på en forårsdag med dens frugtige noter. Det er en “ulv i fåreklæder”, forstået på den måde at den ikke virker så stærk på trods af en alkoholprocent på 8,3.

Alkohol:8.3%
Cl:33
Set til:21 kr
Land:Danmark
EAN-nr:5704503800000
Vurderet:29/01-14
Producentens egen beskrivelse:

Belgisk inspireret øl, brygget kun på lyse malttyper og således er øllet ravgyldent og lever op til navnet ”blonde”. Øllen har en fortryllende duft af viol og vanilje og den afdæmpede bitterhed lader de frugt-, og blomsteragtige noter træde i fin karakter.

 

Bliv den første til at kommentere