Sol

sol 2
Bryggeri: Cervecería Cuauhtemoc Moctezuma (FEMSA)1,2
Genre: Pale Lager

Udseende: Denne mexicanske øl ligner en pilsner som man kender den. Med sin lyse gyldne farve og den minimale mængde af skum er der ikke noget ekstraordinært over denne øl. Vi bliver altså nødt til at dufte og smage på den for at se hvad den kan byde på.

Duft: Duften af denne Sol er desværre heller ikke noget at råbe hurra for. Ligesom mange andre mexicanske øl er Sol brygget på majs, hvilket da også spiller ind i duften. Dog er det ikke lige så tydeligt som i andre øl, hvorfor duften får et svagt udtryk.

Smag: Når man tager en tår af øllen, er den første indskydelse vand med smag. Øllen er desværre så tynd, at man ikke opnår nogle store smagsindtryk, men derimod en masse kuldioxid og en tynd og vandet smag. Og jo, man kan da godt smage, at øllen er brygget på majs, men det er desværre også nogenlunde det eneste, som er værd at nævne ved øllen Sol.

Vores mening: Én ting er sikkert, Sol sælger på sit visuelle udseende og dets brand. Ligesom Corona forbinder vi det i Danmark med sol, sommer, varme og Mexico. Vi kunne da også sagtens finde på at drikke en Sol i sommervarmen, men det bliver altså ikke for smagens skyld, men derimod stemningen som øllen er med til at give. Den har nemlig ikke meget at byde på rent smagsmæssigt, da den bliver meget vandet i forhold til mange af de andre mexicanske øl. Derfor kan vi heller ikke give den mere end 1,2 på karakterskalaen.

Alkohol:4.5%
Cl:33
Set til:13,95 kr.
Land:Mexico
Vurderet:26/2-16
Producentens egen beskrivelse:

Sol fremstår krystalklart med en gylden majsgul farve. Øllet har en let perlende skumhat, der ikke efterlader slør i glasset. Sol dufter mildt og sødligt af korn og strå, kombineret med en smule citrusagtig frugtighed fra den tilsatte amerikanske humle. Sol er forfriskende, sprudlende og tørstslukkende. Øllet har en mild sødme og ingen efterbitterhed. Bryggeriet anbefaler servering ved 2-3°C. Sol er mere end noget andet en tørstslukker. Desuden er den perfekt til både det traditionelle såvel som det moderne mexicanske køkken.

 

Bliv den første til at kommentere