Skovlyst – SommerHvede

Skovlyst - Sommerhvede
Bryggeri: Bryggeri Skovlyst1,2
Type: Fruit Beer/Radler

Udseende: Øllen har et svagt lyst skum og virker svagt karboneret, men med klistrende bobler på glasset. Farvemæssigt har øllen en lyserød/orange farve og ser derudover ud til at være ufiltreret.

Duft: En voldsom og gennemtrængende duft af grapefrugt og hyldeblomst rammer næsen, hvilket udelukker malt og humle aromaerne fulstændigt og duftindtrykket virker derfor ikke særlig velafbalanceret.

Smag: Smagen indeholder aromaer af let bitter grape og lidt hyldeblomst, som fortsætter i en let bitter grapesmag i eftersmagen. Ydermere er øllen meget svagt humlet, let (frugt) bitter. Selvom det er en frugtøl/radler og det derfor er en blanding af frugtsafter og øl, synes der ikke at være taget højde for øl-delen, da alle malt- og humlearomaer næsten ikke kan smages.

Vores mening: Der er meget sodavandspræg over brygget, også i skummen. Øl-egenskaberne er kraftigt formindskede, hvilket er lidt ærgerligt. Det er også lidt atypisk for en frugtøl at lade den være bitter – men den er dog stadig forfriskende i forhold til frugtvalget og bitterheden. Det er dog ikke lige vores stil, hvilket afspejles i karakteren.

Alkohol:2.7%
Cl:33
Set til:17,95 Kr
Land:Danmark
Vurderet:15/07-13
Producentens egen beskrivelse:

SommerHvede er en let og lys frugthvede øl med en herlig duft og smag af hyldeblomst og pink grape. En frisk og anderledes øl med masser af sol og sommer i sig.

 

Bliv den første til at kommentere