St. Feuillien – Triple

St. Feuillien - Tripel
Bryggeri: Brasserie St-Feuillien – Friart7,4
Genre: Abbey Tripel

Udseende: Vi har her at gøre med en øl, som har en lys ravfarve. Denne kombineres med en tyk hvid skumkrone, som må siges at være yderst holdbar.

Duft: Duften er umiddelbart meget frisk og frugtig, hvilket afspejles af forskellige fristende noter af citrus og banan.

Smag: Øllen er rig på aroma og humle, og den virker ikke tung trods den høje alkoholprocent (8,5%). Den smager sødt og er meget frugtrig, næsten som en weissbier. Det er dermed også tydeligt at øllen er gæret tre gange (deraf navnet Tripel), da de forskellige aromaer virkelig kommer til sin ret. Den friske og lidt tørre eftersmag bliver hængende i lang tid, hvilket fungerer ganske godt!

Vores mening: En elegant øl der med sit ufiltrerede udseende og forfriskende smagsaromaer vil være en fornøjelse en varm sommerdag. Selvom man ikke forbinder denne type øl med noter af eksempelvis banan, giver det øllen et lille twist, som er yderst tiltalende, også efter første tår. Øllen får derfor en karakter over middel og er klart anbefalelsesværdig!

køb her

Alkohol:8.5%
Cl:75
Set til:47,20 Kr
Land:Belgien
Vurderet:20/07-13
Producentens egen beskrivelse:

St. Feuillien Triple har en hvid, blød og meget kompakt skumkrone. Øllets lyse ravfarve er meget karakteristisk og afslører en tydelig maltkarakter. Det har en rig aroma med en unik kombination af aromahumle og krydderier, der blander sig med den karakteristiske frugtige bouquet fra overgæringen. Triple eftergærer 3 gange og perler let – som god champagne! St. Feuillien Triple har, takket være dets fylde og den lange lagring, en stærk og enestående langvarig smag. Uanset om øllet serveres som en forfriskende aperitif om sommeren, eller som en velsmagende øl i vintermånederne, er St. Feuillien Triple en connaisseur øl, par excellence.

 

Bliv den første til at kommentere