Svaneke – Mørk Guld

Svaneke - Mørk Guld
Bryggeri: Svaneke Bryghus5,9
Genre: Dunkel/Tmavý

Udseende: Denne stærke pilsner er klar og nøddebrun i farven, hvilket stemmer godt overens med genren. Øllen har et hvidligt cremefarvet skum, der har en overraskende lang holdbarhed i forhold til at at vi har at gøre med en pilsner.

Duft: Duften er velafbalanceret og umiddelbar mild. Den indeholder forskellige noter af blandt andet gær og valnød. Det er dog ikke det største duftindtryk, og man bliver derfor nødt til at smage på øllen, for at opleve hele øllens udtryk. 

Smag: Fra første tår af denne mørke pilsner er smagen harmonisk og let frugtagtig. Den undgår dog at være sød og bærer et strejf af nelliker og koriander, som giver smagen et ekstra pift. Til slut afrundes den hurtigt i en kort bittersød eftersmag, som ligger godt i munden.

Vores mening: Denne stærke pilsner fra det bornholmske bryggeri Svaneke Bryghus er en god, enkel og stærk pilsner, som indeholder meget af det man forventer af typen, plus nogle ekstra smagsnuancer af nelliker og koriander. Det er en øl, der nemt kan nydes til et par gode bøffer. Dog kan den også nydes uden for måltidet og vil være rigtig god til en hyggelig sommeraften.
køb her

Alkohol:5.7%
Cl:50
Set til:19,95 Kr
Land:Danmark
Vurderet:01/05-12
Producentens egen beskrivelse:

Øllen har en kobberrød og varm farve. En decent bitterhed af valnød anes og holdes i balance af karamel nuancer. Mild, mørk og magelig. Undergæret.
Denne øl er dedikeret Svaneke by, som vandt en europæisk guldmedalje for by bevaring i 1975 – derfor Svaneke Mørk Guld. Guldmedaljen er af billedet på forsideetiketten.
Velegnet til røde bøffer og kødretter, men kan også sagtens nydes uden for måltidet.

 

Bliv den første til at kommentere