Svaneke – Stout

Svaneke - Stout
Bryggeri: Svaneke Bryghus6,3
Genre: Stout

Udseende: Når man snakker om genren stout, forventer man en mørk øl. Her skuffer Svaneke Stout ikke, da den er kulsort uden nogen form for transparens. Den har dog et flot rødlig skær, som kun bliver tydeligt ved en lyskilde. Farven komplementeres af et fint cremefarvet skum, som har en god holdbarhed.

Duft: Når man dufter til øllen er man heller ikke i tvivl om at det er en stout. Den indeholder man af de mørke duftnuancer, hvor man blandt ander kan nævne noter af mørkristet malt, chokolade og lakrids.

Smag: Øllen fra det bornholmske brygger Svaneke Bryghus er en velsmagende stout med en yderst velafbalanceret blanding af sødme og humle bitterhed. Det ristede malt og chokolade smagen er tydelig og det samme er røg smagen, hvilket er med til at give øllen den mørke smag og den let brændte bitterhed.

Vores mening: Vi har efter vores mening at gøre med en meget typerigtig stout, som indeholder alle de karakteristiske nuancer og noter. Den er en af Svanekes bedre øl, men den er alligevel ikke så fyldig, og der mangler også nogle kraftigere smagsnoter, før det bliver rigtig godt. Alt i alt rækker det til en karakter på 6,3, altså en karakter over middel.

køb her

Alkohol:5.7%
Cl:50
Set til:25 Kr
Land:Danmark
Vurderet:15/01-14
Producentens egen beskrivelse:

Øllen er transparent sort i farven og tillader et rødligt skær foran en lyskilde. Duft og smag præges af maltbolsjer, chokolade, en anelse røg og ristede nuancer. Forholdsvis slank og drikkevenlig, med et friskt nap humle og en balancerende restsødme.
Undergæret. Alc. 5,7 % vol.

God til braiserede og bastante retter. Øllen kan også være god i en sauce samt marinering, men kan sagtens nydes alene

 

Bliv den første til at kommentere