Tongerlo Christmas

Tongerlo Christmas
Bryggeri: Haacht7,7
Genre: Belgian Ale

Udseende: Denne belgisk ale har en diset og dyb gylden farve med massivt skum. Brygget er umiddelbart ufiltreret, men bliver hurtig gennemsigtigt, efter at øllen er hældt op. Det massive skum er også yderst vedvarende i længden, hvilket fuldender det udseendemæssige indtryk.

Duft: Duften er meget aromatisk med mange forskellige duftindtryk. Der er først en tiltrækkende duft af humle, som efterfølges af noter af diverse mørke frugter og malt, der får øllen til at fremstå sødlig. Dette giver et rigtig godt modspil til humlen.

Smag: Når man tager den første tår af øllen, er smagen først præget af gærnoter. Herefter følger forskellige lyse karameltoner, samt en god frugtig smag af blommer, lidt honning og pære. Humlingen er behersket og lidt enstonig, men perfekt afbalanceret. Der er altså masser af forskellige smagsindtryk at give sig i kast, hvilket er et stort plus!

Vores mening: Tongerlo Christmas fra bryggeriet Haacht er en meget sødlig øl, som leder tankerne hen imod en Weissbier, med sin lækre og frugtige smag. Derudover er der masser af andre forskellige smagsindtryk, blandt andet den perfekt afbalancerede humle. Alt i alt er det en let ale, der skiller sig ud fra de traditionelle juleøl fra Danmark.

Alkohol:7%
Cl:75
Set til:24,95 Kr
Land:Belgien
Vurderet:05/12-12
Producentens egen beskrivelse:

Brouwerij Haacht blev grundlagt i 1898, og det blev moderniseret med nyt bryggeri – udstyr. I 1990´erne. Herefter skete der en kæmpe fremgang og bryggeriet er i dag Belgien’s tredjestørste bryggeri. Ifølge fabrikanten er det en kraftfuld ale med en let eftersmag.

 

Bliv den første til at kommentere