Trappistes Rochefort – 10

Trappistes Rochefort 10
Bryggeri: Brasserie Rochefort8,3
Genre: 
Abt/Quadrupel

Udseende: Rochefort 10 har en flot og en vedvarende skumkrone, som hænger flot i glasset i lang tid, så man kan nyde dens udseende. Den har en mørk farve med rødlige/sortgyldne toner, som grænser til en brunlig farve. Derudover er det en ufiltreret øl, som er svær at se igennem. Når man har hældt øllen op, er det efterhånden som om at skumkronen aldrig aftager.

Duft: Denne belgiske trappistøl har dejlig en humlet duft, som tilføjer en friskhed til duften. Af andre duftnuancer kan man nævne gæren, som er benyttet i brygprocessen, og derudover kan man fornemme frugtnoter af tørret frugt, som giver øllen en sødlig duft.

Smag: Øllen gemmer de mange procenter godt. Den har en stor og god fylde, hvilket får den til at virke tykkere end en normal øl. Smagen er både sød og cremet med noter af den tørrede frugt, som også giver en rigtig god sødme, som runder af i en let efterbitterhed. Man kan mærke procenten i munden, men på den gode måde. Den varmer nemlig godt og giver en god fylde i munden under hele processen. Meget cremet i smagen!

Vores mening: Efter vores mening er dette en rigtig god og lækker øl. Den har en god sødme i starten med en god fyldighed og en rigtig cremet smag, som ender ud i en god efterbitterhed. Så høje procenter kan måske være risikable i forhold til at lave en øl, som ikke fremstår sprittet. I dette tilfælde formår de at skjule den, og procenten gør at øllen har en større fylde. Den er forholdsvis enkel i smagens aromaer og selve smagsindtrykket, hvilket virker godt, da kombinationen af aromaer er godt afstemt. Den starter lidt sprittet, men går hurtigt over i en sødme, som er en dejlig sødme. Vi tager hatten af for at de kan brygge en øl på 11,3 procent, uden at den bliver sprittet og bevarer smagsindtrykkene, respekt! Det er en øl som sagtens kan deles og som helt klart skal nydes, da den er meget kraftig. En intens øl, som kan udforskes, da hver tår giver noget nyt til vores smagsindtryk. Igen et bevis på at at Belgien har nogle af verdens bedste bryggerier. 

køb her

Alkohol:11.3%
Cl:33
Set til:25 Kr
Land:Belgien
EAN-nr:5412858000104
Vurderet:13/08-14
Producentens egen beskrivelse:

Det øverste produkt fra Rochefort Trappist bryggeri. Mørk farve, fuld og meget imponerende smag. Stærk blomme, rosin og solbær ganen, med opstigende noter af vin og andre komplekse.

 

1 Kommentar På "Trappistes Rochefort – 10"


Gæst
Jesper
23/11/2019

Suveræn øl, kan klart anbefales!