Trappistes Rochefort – 8

rochefort-trappistes-8
Bryggeri: Brasserie Rochefort8,5
Genre: 
Belgian Strong Ale

Udseende: Et yderst ufiltreret og mørkebrunt bryg, der ligger ud med et smukt klæbende og brusende skum der sidder i kanten af glasset. Det forfalder stille og roligt, men mahogni farven klæder øllen vældig godt.

Duft: En distinkt men tilbageholden duft af humle og frugtighed, der passer forrygende godt til bryggets historie med de belgiske klostre.

Smag: Første indtryk der rammer ganen er en miskendelig sødme der samtidig er yderst fyldig og fuldkommen i dens helhed. Dernæst bliver man ramt af en behagelig varme hvor alkoholen illustrerer sit indtog. Til sidst fornemmer man bitterheden der sætter et smukt punktum på en velbrygget øl.

Vores mening: En utrolig gennemført øl der har en fornem rød tråd. Særligt den fornemme karameliserede sødme er karakteristisk, og den bidrager til en utrolig balanceret øl, der udforsker forholdet mellem humle, sødme og bitterhed. Det er en fornøjelse at smage et originalt og yderst veleksekveret bryg.

køb her

Alkohol:9.2%
Cl:33
Set til:36 Kr
Land:Belgien
EAN-nr:5412858000081
Vurderet:23/09-16
Producentens egen beskrivelse:

The lower gravity cousin to Rochefort 10. Nicknamed "Spéciale"
(’The Special’), this beer is the most recent production. The Rochefort 8 has a more tawny colour and a more pronounced aroma, with an even richer fruitiness (a slight undertone of fig?) and a little more spiced dryness, like that of a cake, which gives a balanced finish to the final notes.

 

1 Kommentar På "Trappistes Rochefort – 8"


Gæst
Malthe Sander
23/11/2019

Den giver jeg 7,2/10.
Mvh Malthe Madsen Sander