Westindien Dybbøl 1864

Westindien Dybbøl 1864
Bryggeri: Westindien Brauhaus2,5
Genre: 
Dunkel/Tmavý

Udseende: Dette bryg har en flot mørk rødbrun farve med et gyldent skær. Der er tale om en moderat skumkrone, som er forholdvis hurtigt aftagende efter ophældning.

Duft: Den er en tydelig duft af en behagelig maltet sødme. Dette leder tankerne hen imod en karamelliseret sødme. Derudover har den en lille noter af ingefær, som komplementerer duftindtrykket på en fin måde. Til sidst kan det nævnes, at der er en friskhed i duften, som stammer fra humlen.

Smag: Øllen har en dominerende sødme, og sammen med en let bitterhed virker den, specielt efter første smagsindtryk, velafbalanceret. Derefter går den over og bliver en smule syrlig, og afsluttes herefter i en let bitterhed.

Vores mening: Efter vores mening er dette bryg en fin øl med en god sødme, syrlighed og bitterhed. Krydderierne påvirker også oplevelsen positivt. Desværre mangler den lidt fylde, hvilket kunne have været med til at samle oplevelsen. Derudover mangler den også noget kuldioxid. Men et fint bryg, som fortæller en god historie.

Alkohol:6.5%
Cl:75
Set til:49 Kr
Land:Tyskland
EAN-nr:4280000446411 (DE)
Vurderet:21/11-15
Producentens egen beskrivelse:

Den første bayerske Dunkel øl kom til Danmark i midten af 1800-tallet og blev kaldt for en ”bajer”. Øllen var undergæret med en sødme i smagen og mørkerød i farven. 1864 har vi lavet på samme måde. Skummet er cremefuldt og smagen er fyldig krydret med en smule sødme i eftersmagen. Nydes bedst kold i en stille stund eller til mad. vi har fremstillet denne 1864 for at mindes de soldater, som tabte livet under krigen i 1864. 1864 er tappet på det nordligste bryghus i Tyskland.

 

Bliv den første til at kommentere