Wexford Irish Cream Ale

St. Bernardus Tripel
Bryggeri: Greene King3,3
Genre: Irish Ale

Udseende: Denne Wexford Irish Cream Ale har en flot mørk ravfarve og et utrolig holdbart hvidt skum der sætter sig i faste klatter op af glasset. En af de få øl, hvor man egentlig for masser af skum for pengene, da det virkelig klæder øllen.

Duft: Duften synes umiddelbart behageligt krydret og maltet, men også meget mild. Således har øllen et indbydende duftindtryk, og udseendet og duften taget i betragtning, er der nu høje forventninger til øllens smag.

Smag: Smagen af denne Irish ale er desværre en smule flad, men også bitter og cremet. Den cremede fornemmelse er dejlig, men også at forvente, eftersom navnet på øllen er “Cream Ale”. Mundfølelsen er behagelig aromatisk bitterhumlet og ret fyldig med et let krydret urte- og karamelpræg. Dog virker eftersmagen noget tør, hvilket i dette tilfælde er et minus.

Vores mening: Smagen er let maltet, med kornnoter og et strejf af humlebitterhed, der gør den knap så sød. Dens cremede fylde er lækker men mangler mere tyngde. Derfor gives en karakter under middel, da øllen mangler nogle større smagsnuancer – måske kunne dette have været opnået med en højere alkoholprocent for at få de forskellige smagsnuancer til virkelig at brænde igennem.

Alkohol:5%
Cl:50
Set til:14,95 Kr
Land:England
Vurderet:06/06-13
Producentens egen beskrivelse:

"This authentic Irish Ale dates back to 1810 from Co. Wexford. Brewed to an original family recipe using Irish malt and hops, Wexford has a smooth mellow creaminess we believe you will enjoy."

 

Bliv den første til at kommentere