Willemoes – Jul 2013

Willemoes - Jul 2013
Bryggeri: Vestfyen Bryggeri6,7
Genre: Baltic Porter

Udseende: Denne øl er sortere end en stjerneløs nat. Farven på skummet minder om farven på en café latte og skummet klæber sig til glasset længe efter at være blevet hældt op.

Duft: Duften minder om en klassisk porter med aromaer af kaffe og chokolade. Den ristede malt, som også kendetegner porteren er meget gennemtrængende i duften af denne øl.

Smag: Den minder på mange måder om Midtfyns’ X-Porter, da den har alle de samme karakteristika, blandt andet chokolade og kaffe. Dog er den meget sprittet og den skotske single malt-whisky er meget tydelig og yderst flatterende. Den har desuden både sødme og bitterhed i eftersmagen.

Vores mening: Efter vores mening er det knap så meget en juleøl. Til gengæld er den meget genrerigtig i forhold til porter øltypen. Øllen er desuden meget tyk og fyldig, og yderst afbalanceret i smagen. Whiskyen er meget velvalgt, men man kunne godt have udvalgt flere julearomaer såsom appelsinskal eller lignende. De mørke frugter er simpelthen ikke tydelige nok.

Alkohol:8.5%
Cl:66
Set til:37 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5709602726473
Vurderet:29/10-2013
Producentens egen beskrivelse:

Willemoes Jul 2013 (8,5%) er i år en langtidslagret Baltisk Porter med smag af kaffe, mørk chokolade, lakrids og mørke frugter, lagret på mellemristet, amerikansk egetræ.
Til sidst er denne komplekse bryg afrundet med GlenDronach ”Octarine”, en 8års single malt-whisky fra det skotske højland.

Willemoes Jul blev første gang brygget i 2006 og er hvert år siden blevet lanceret op mod jul, sammen med de øvrige juleøl i Willemoes-serien. Willemoes Jul er ikke én øl, men en øl for hvert år, da den hvert år brygges efter en ny opskrift. Willemoes Jul findes kun i et begrænset antal og sælges ikke som de øvrige Willemoes-øl i en 50 centiliters flaske, men i stedet i en særlig 66 centiliters flaske.

 

Bliv den første til at kommentere