Willemoes – Jul 2014

Willemoes - Jule 2014
Bryggeri: Bryggeriet Vestfyen3,5
Genre: 
Porter

Udseende: Øllen er meget mørk, dog kan man fornemme et rødligt skær, når den står i lyset. Desuden har øllen en fin vedvarende beigefarvet skumkrone.

Duft: Øllens dominerende duft er hovedsageligt humle. Herudover kan man fornemme nogen søde frugtrige aromaer, såsom bær. Lidt krydret aromaer bemærkes også i duften.

Smag: Humlen træder kraftig frem i smagen, men stjerneanis er også at fornemme i øllens smag. Smagen er desuden meget krydret. Øllen er meget bitter og vi mener ikke at den er helt velbalanceret i forhold til øllens sødme.

Vores mening: Øllens dominerende smag er humle. Dog kan man også fornemme stjerneanis i smagen, i form af lidt lakrids. Øllen har en kort sødme, hvor at bitterheden overtager alt for meget. Derfor synes vi at øllens bitterhed desværre overskygger de andre smagsaromaer som er tilsat i øllen. Som en juleøl, savner vi nogle flere julearomaer, der med sagt er der andre juleøl, der vil gå bedre til julebordet.

Alkohol:8%
Cl:66
Set til:39,95 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5709602727159
Vurderet:22/11-14
Producentens egen beskrivelse:

Willemoes Jul 2014 er en rugøl med en cremet mokkakrone og en farve, der leder tankerne hen på teaktræ. Med smag af karamel, bær og rosiner. Med duft af røde bær, citrus, mango og et strejf af lakrids og peber.

Bemærk: Willemoes Jul 2014 er en årgangsøl. Øllen udkommer sammen med vores øvrige juleøl i efteråret 2014 men sælges kun i et begrænset antal.
Willemoes Jul brygges hvert år efter en ny opskrift. Den første blev brygget i 2006, hvor øllen blev kåret til Årets Ølnyhed af Danske Ølentusiaster.

 

Bliv den første til at kommentere