Willemoes – Jul 2015

Willemoes - Jul 2015
Bryggeri: Bryggeriet Vestfyen6,5
Genre:
Imperial Porter

Udseende: Dette julebyg har en mørk farve, som næsten er grænsende til en sort farve, dog med et fint rødt skær. Hertil kan tilføjes en flot mørkebrun skumkrone, der klistrer i glasset og vedvarer efter ophældning.

Duft: Når man dufter til denne øl er det ikke en kraftig duft, som kommer én i møde. Man kan dog tydeligt dufte humlen og gæren. Derudover er der også dejligt sødlige nuancer, som blandt andet stammer fra den mørkristede malt.

Smag: I modsætning til duften, så er der masser af kraft i smagen. Brygget har en kraftig krydret smag til at starte med, der går hen i en mere sødlig eftersmag. Udover den krydrede smag kan der i brygget også smages kaffe. Kaffen komplementeres af noter af chokolade og lakrids, som giver mange smagsindtryk og en dejlig mørk smag.

Vores mening: Efter vores mening er Willemoes Jul 2015 en god porter, der rammer mange smagsnuancer, heriblandt kaffe, chokolade og lakrids. Den vil fungere godt som en dessert øl eller til risalamande, da den også har en bahagelig sødme. Vi savner dog en smule julekrydderier, som kan sætte en i julestemning. Derfor lander vi på en karakter lige over middel.

Alkohol:8%
Cl:66
Set til:25 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5709602727500
Vurderet:24/12-15
Producentens egen beskrivelse:

Årets juleøl er en juleporter
Mørk brun i farven, krydrende i næsen og varmende i munden. En saftig silkeblød porter med noter af chokolade, kaffe og julens varme krydderier. En særlig gærblanding binder det hele sammen til en kompleks og balanceret smagsoplevelse. Øllen er brygget af bygmalt, humle, lakrids og en gærblanding. Glædelig jul til Jer alle fra Willemoes.

 

Bliv den første til at kommentere