Willemoes – Påske Ale

Willemoes - Påske Ale
Bryggeri: Bryggeriet Vestfyn6,7
Genre: Engelsk Strong Ale

Udseende: Det fynske bryggeri Willemoes kommer her med en filtreret påskeale, som har en flot rød farve, som virker yderst indbydende. Den flotte farve komplementeres af et fint hvidt skum med lysebrune nuancer.

Duft: Rent duftmæssigt er der tre dominerende komponenter – malten, humlen og sødmen. Malten giver en krydret duft og er også med til at give duften sin sødme. Her virker humlen som en kontrast, da den tilføjer et frisk pift. Desuden er det tydeligt at alkoholprocenten er i top, da man sagtens kan duften alkoholen.

Smag: Alkoholen er også at fornemme i smage – dog på den positive måde. Den er med til at gøre øllen fyldig, og denne påske ale har da også en kompleks aroma og en dejlig sødme. Den vinøse smag er også aldeles glimrende, uden at den på noget tidspunkt kommer til at virke overvældende.

Vores mening: Willemoes Påske Ale er en god ale, som både kan nydes uden eller med et koldt bord. Vi kan nævne mange gode ting, men vigtigst af alt er den varm, sød og vinøs, uden at virke sprittet i forhold til den høje alkoholprocent. Med denne høje alkoholprocent er der garanti for, at påskefrokosten nok skal blive en succes, når Willemoes’ Påske Ale kommer på bordet.

Alkohol:8%
Cl:50
Set til:13 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5709602722581
Vurderet:24/02-14
Producentens egen beskrivelse:

Willemoes Påske Ale er brygget af pilsnermalt, münchnermalt, karamelmalt, muscovadosukker og humle. Gæret med overgær.

Øllet har en kompleks aroma; en fyldig maltaroma blandet med en vinøs aroma af røde frugter som blommer og rosiner, samt et strejf af lakrids.

I munden opleves øllet frisk i forhold til styrken, og alkoholen spreder en behagelig varme. En kompleks, frugtig smag blandes med mørk karamel og noter af lakrids.

Afslutningen er “semi-tør”, og karamelsmagens sødme balancerer godt med humlens bitterhed.

 

Bliv den første til at kommentere